Teater Gydas Pink People i Odense.

Foredrag om dansk kultur

Jeg inviterer på en kulturhistorisk rejse gennem Danmark. Turen går fra udkanten eller forkanten til hovedstaden. Den belyser kulturens og kunstens rolle for udvikling af mennesker og samfund med udgangspunkt i mit liv.

Undervejs fortæller jeg bl.a. om Samsø Energiakademi, Højskolen Brogården, Brandts Klædefabrik, Danmarks Radio, Nationalmuseet, Louisiana, lokalsamfundsprojekter, Kulturministeriet og kulturpolitikken. 

De små fortællinger samles til en større fortælling om kulturelle fællesskaber og værdier i fortid, nutid og fremtid. Danmark står i et omfattende kulturelt opbrud, men vi har stærke folkelige og finkulturelle traditioner at bygge på. Visionær kultur og kulturpolitik kan bidrage til traditionsbevidst fornyelse af riget. 

Vores transportmiddel er en luftballon, som giver overblik uden at tabe jordforbindelsen.

a bowl of bananasTransport med overblik og jordforbindelse.

"En festlig og oplysende eftermiddag med en tur i ballon hen over Danmark. Lars Høbye tog os med til kulturelle fixpunkter og folkelige fællesskaber, og hans store viden og behagelige formidling blev en dejlig oplevelse for tilhørerne."
Seniorhøjskolen i Kerteminde v. Elisabeth Møller Løye

Tid & teknik

Med en pause og tid til samtale varer foredraget et par timer. Skræddersyede versioner kan aftales.

Fortællingerne illustreres af mine egne fotografier. Teknikken til billeder og lyd taler vi om. Til mindre grupper kan jeg selv medbringe udstyr.

Jeg kan også holde foredraget i engelsk version, som præsenterer danske kulturtraditioner, demokratiet og velfærdsstaten for udlændinge. Se Lecture on Danish Culture.

Jeg står til rådighed med yderligere oplysninger. Se: Om os.

Læs også fortællingen om vore ture i Danmark. Se: Danmark 2017.
Kulturministeriet.

Tilbage til Intro